top of page

Trainingen

We beginnen de training met een warming-up. Samen rustig inlopen en losmaakoefeningen. Krachtoefeningen voor been- of buikspieren passeren ook soms de revue. De opwarming eindigt in principe met versnellingen.

 

De training is iedere keer anders en houdt zoveel mogelijk rekening met komende clubwedstrijden. Maar altijd is het een vorm van intervaltraining. We variëren met loopsnelheid. Afwisselend korte of langere afstanden. Bijvoorbeeld in piramide-, fartlek- of estafettevorm.

Je loopt op eigen snelheid en eigen niveau. De trainer houdt dit in de gaten: stimuleert, maar remt soms af. De ene is namelijk net begonnen met hardlopen, de ander doet het al jaren. De ene traint voor een hele of halve marathon, voor een ander is recreatief 10 kilometer lopen voldoende. De opzet van de training is voor iedereen geschikt.

Een training eindigt met cooling-down. Voldoende uitlopen en eventueel rekken zorgt voor een betere recuperatie.

 

Na de training is er douchemogelijkheid.

Locatie

 

In de zomer is het aangenamer om te lopen in de bossen van Kiewit/Kinderboerderij en Bokrijk. We hebben geen vaste route. Het blijft een intervaltraining. In de pauzes lopen de eersten terug om de achtersten ‘op te halen’. Zo blijft de groep bij elkaar.

 

De training start op de atletiekpiste van Kiewit. In de winter blijven we op de piste en aanpalende Finse piste.

 

Geregeld spreken leden onderling af om op andere dagen samen te trainen. Veel gebruikte locaties zijn de Teut, de Maten, Bokrijk, de Kluis, Platwijers, enz.

Intervaltraining @VACH

Onderstaande afbeelding als voorbeeld van een VACH-training. In het begin een 2-tal km loslopen al babbelend wat bijpraten met de loopvrienden. Gevolgd door losmaak- en krachtoefeningen. Versnellingen om helemaal opgewarmd te geraken. Daarna (in dit voorbeeld) twee reeksen van 6 intervallen op eigen tempo. Tussen de versnellingen wat rust in groep. Tussen reeks 1 en 2 wat meer rust. Als afsluiter enkele kms uitlopen.

bottom of page